Eesti Raudtee avab juba sel reedel, 12. juulil, Tapa raudteejaamas uue haldushoone ning kutsub avatud uste raames huvilisi tutvuma sealse veduridepooga ning päästetööde ja muu eritehnikaga. Kohal on ka Operation Lifesaver Estonia (OLE) ohutustelk, kus läbi põnevate mängude õpetatakse raudteeohutuse põhitõdesid. 

“Tapa on muutunud raudtee seisukohalt taas üheks väga tähtsaks sõlmpunktiks, kus oleme viimaste aastate jooksul viinud läbi mitmeid olulisi ümberehitusi. Möödunud aasta suvel valmisid Tapal sorteerimispargi põhitööd, selle aasta suvel avame meie töötajate uhiuue administratiivhoone. Uude hoonesse kolivad kõik Tapal asuvad Eesti Raudtee teenistused ja ametid, näiteks teeamet, elektrivõrkude amet, telekomi ja turvangusüsteemide amet, liiklusteenistuse ja ohutusteenistuse (päästerongi tiimi) töötajad. Kõige selle uue rajamisel on olnud võtmesõnadeks keskkonnasõbralikkus ja kestlikkus,” ütles Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann. 

Ühe osana Tapa jaama rekonstrueerimistöödest rajati Kauba 8 paiknevasse garaaži ka rööbastee ja loodi veduridepoo, millega on külastajatel võimalik kohapeal tutvuda.  

"Savekatel on olnud au teostada peatöövõtjana Tapa raudteejaama uue liginullenergia haldushoone projekteerimis- ja ehitustööd. Tänu kõikide osapoolte sujuvale koostööle ja pühendunud tiimile suutsime ehitustööd valmis saada ligikaudu kuu aega enne tähtaega, mis on ehitusvaldkonnas tugev tulemus. Ligi 2500m² brutopindalaga tsiviiltaristu ehitusprojekti teeb eriliseks keskse juhtimissüsteemi (CCS) ruum, mis on ka hoone süda ja kust hakatakse juhtima piirkondlikku raudteeliiklust. Loodame, et see süda tiksub veel kaua," ütleb Savekate OÜ tegevjuht Mikk Mändmets.

Kell 12 algaval üritusel saavad sõna Tapa vallavanem Riho Tell, AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann ning tööde teostaja OÜ Savekate esindajad. Päeva juhib Margus Grosnõi

Lastele räägivad raudteeohutusest OLE raudteeohutuse saadikud ning tutvumiseks on kohal ka Eesti Raudtee eritehnika. Meeleolu loovad Full House Band ja Moonaküla Muusikaakadeemia. Kõik huvilised on oodatud sündmusest osa saama.