Haapsalu/Rohuküla raudtee taastamise tarbeks on valminud ehitusprojektid kuni Saunjani. Nüüd soovib Eesti Raudtee projekteerimistöödega minna edasi Haaspaluni ning kuulutas selle tarbeks välja Haapsalu-Saunja 10,5 km lõigu projekteerimistööde hanke.

AS Eesti Raudtee ehitusteenistuse juhi Riho Vjatkini sõnul soovitakse kõik projekteerimistööd lõpetada kiiresti, et oleks võimalik liikuda ehitusetappi. „Oleme Haapsalu raudteega jõudsalt edasi liikunud ‒ lõigul Turba-Risti on projekt valmis, Saunja-Risti raudteelõigu projekteerimine käimas ning täna kuulutasime välja järgneva lõigu projekteerimisehanke Saunjast kuni Haapsaluni. Paralleelselt on käimas ka ehitushange Turbast kuni Ristini ning üsna varsti soovime ka Haapsalu-Rohuküla projekteerimise välja kuulutada,“ kommenteeris Vjatkin. 

Haapsalu-Saunja raudteelõigu projekteerimistööd hõlmavad muldkeha, rööbastee, ülesõitude ja -käikude, parklate ja juurdepääsude, piirdeaedade ja ooteplatvormide ning vajalike keskkonnaleevendusmeetmete projekteerimist. Arvestada tuleb raudteelõigule jäävate truupide ja sildade rekonstrueerimisvajadusega. Töömahtu kuuluvad ka Haapsalu Raudtee- ja Sidemuuseumi raudtee ja muuseumiala projekteerimistööd.

Pakkumisi antud hankele oodatakse kuni 27. maini, projekt ise peaks valmima 2023. aasta septembriks.