Täna jõuavad Eesti Raudtee poolt Poola-Ukraina piirile veoautod, mis transpordivad spetsiaalselt raudtee hoolduseks ette nähtud autosid ning samuti konteinerlogistika ettevõtte CF&S-i poolt eraldatud konteineris erinevad raudtee varuosad Ukraina Raudtee parandamiseks ning hoolduseks.

“Oleme olnud Ukraina Raudteega ühenduses sõja algusest saati ning meie soov on neid aidata. Sealsed raudteelased on alates veebruarikuu lõpust aidanud vedada üle 3,5 miljoni põgeniku, peamiselt Ukraina kesk- ja idaosast lääne poole, nende seas ka Eesti kodanikke. Samuti on sealne raudtee kriitilise tähtsusega humanitaarabi kohaletoimetamiseks, seda nii läänest tagasisuunduvate reisirongide kui eraldi humanitaarabirongidega,” kommenteeris AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Kaido Zimmermann.

Sõjategevuse käigus on saanud kahjuks kannatada mitmed olulised Ukraina raudteeühendused, samuti on pommitatud raudteejaamu. Eesti Raudtee abisaadetis aitab Ukraina Raudteel tagada toimepidevust ja teostada taastamistöid. „Ukrainasse saadetud Hi-Rail ratastega raudteehooldusautod on ümber ehitatud taoliselt, et nendega saab mööda raudteed ligi asukohtadesse, kuhu muidu oleks keeruline ligi pääseda,“ ütles Zimmermann. Peale raudteeautode jõuab piirile ka konteineritäis raudtee varuosi, mida Ukraina Raudteel on hädasti tarvis raudtee käigus hoidmiseks.

Galerii abi teele panemisest:  https://www.dropbox.com/sh/2wtqg95uooc753f/AAAnywr1BvjT1BSvniIdNctra?dl=0