Alates 23. augustist kell 10 algavad Emajõe raudteesilla ja õgvenduse ehitustööd, mille käigus liidetakse uus rööbastee õgvenduse lõik olemasoleva rööbasteega. Tööd on plaanis lõpetada 26. augusti hommikul kell 10, mille järel rongid sõidavad juba uuel raudteetrassil ja ka üle uue Emajõe raudteesilla. Uus trass loob eeldused kiiruste tõstmiseks Tallinna ja Tartu vahel liikuvatele rongidele.  

„Ehitus on kulgenud plaanipäraselt ning olemegi jõudnud faasi, kus peale ehituslike tööde jaoks mõeldud 72 tunnist liikluskatkestust rongiliikluses, on võimalik lubada rongid täiesti uuele Emajõe sillale,“ kommenteeris Eesti Raudtee rajatiste ehitusosakonna juhataja Kertu Arumetsa. Tartu sillakaartest inspireeritud Emajõe uus raudteesild on ainulaadne Eesti Raudtee taristul ning selle punane teraskonstruktsioon sisaldab 70 meetri pikkust ava ning silla kogumass on ligi 350 tonni.

Ehitustööde toimumise ajal on rongiliiklus Tabivere ja Tartu vahel asendatud bussidega, Tartust saab jätkata sõitu juba rongiga. Asendusbusside peatuskohad ning muu vajalik info on leitav Elroni kodulehelt (www.elron.ee). Eesti Raudtee vabandab reisijate ees uue silla käiku võtmise ehitustöödest tingitud ajutiste ebamugavuste pärast!

Eesti Raudtee sõlmis üle 4,85 miljoni euro väärtuses lepingu Emajõe raudteesilla ja rööbastee õgvenduse ehitusööde läbiviimiseks 2020. aasta novembris AS-iga TREV-2 Grupp.